Cum alegem cea mai buna chiuveta de baie

Cum aleg cea mai buna chiuveta de baie si mai ales ce inseamna o chiuveta de calitate?
O intrebare la care ne gandim atunci cand dorim sa cumparam o chiuveta pentru baie.

Chiuveta de baie sau lavoarul de baie este o piesa importanta in casa ta, o piesa care joaca atat un rol functional cat si unul estetic.

Cum sa facem cea mai potrivita alegere

– In primul rand va trebui sa tinem cont de marimea, stilul, culorile baii.
– Noua chiuveta de baie trebuie sa fie suficient de rezistenta traficului din baia respectiva, sa fie potrivita ca si dimensiuni pentru a acoperii toate nevoile de utilizare.
– Spatiul din baie joaca un rol important in alegerea unei chiuvete potrivite cu spatiul disponibil in baie.

Bugetul de care dispunem

Aspectul banilor pe care esti dispus sa ii platesti pentru chiuveta de baia este foarte important, deoarece in functie de pretul platit va depinde calitatea, rezistenta, aspectul si materialele chiuvetei de baie.
Sfat:
O chiuveta ieftina poate insemna costuri mai mari pe termen lung, deoarece calitatea slaba a materialelor poate duce la o inlocuire mult mai devreme a lavoarului.

Un alt element importnat il constituie tipul de baterie: inclusa sau independenta.
Cele mai multe chiuvete sunt cu baterii incluse, adica cu orificiu pentru a instala bateria, insa exista si modele mai elegante care au baterie independenta fata de chiuveta.

Tipuri de chiuvete existente pe piata

Chiuveta de baie cu picior era cel mai intalnit model cu ani in urma, dupa care a inceput sa fie inlocuit din ce in ce mai des de celelalte modele.

Chiuveta de baie asezata blat
– Acest tip de chiuveta ocupa mai mult spatiu deoarece sunt “in relief” si au un aspect contemporan, fiind practice, elegante si usor de montat.

Chiuveta de baie prinsa in perete
– Chiuvetele de baie prinse in perete sunt foarte elegante, insa nu sunt foare practice deoarece nu ofera si spatiu de depozitare, prin lispa mobilierului.

Chiuveta de baie cu masca/ mobilier
– In general acest tip de chiuveta de baie cu masca este vanduta impreuna cu mobilierul respectiv si se regaseste des in marea majoritate a caselor.

Desigur in alegerea unei chiuvete vom tine cont de urmatoarele aspecte:
– pretul;
– materialul din care este realizata;
– componentele chiuvetei;
– dimensiunea lavoarului;
– garantia oferita de producator.

Indiferent de alegerea facuta suntem gata sa va oferim un instalator pentru montarea profesionala a tuturor elementelor sanitare fie ca vrbemi de chiuvete, corpuri demobilier baie, vase de wc, boilere sau cabine de dus.

Recent Posts

Leave a Comment

Contacteaza-ne

Not readable? Change text. captcha txt